خرید جعبه آتش نشانی اطفاء حریق

آیا به تا به حال تجربه آتش‌سوزی را داشته‌اید؟ می‌دانید که در این شرایط چه کاری باید انجام دهید؟ جعبه آتش‌نشانی را می‌توان ابزاری حیاتی دانست. آتش‌سوزی اتفاقی خانمان‌سوز است؛ چرا که آتش، جان و مال افراد را هدف قرار می‌دهد و زندگی بسیاری را می‌تواند در کسری از ثانیه جلوی چشمانشان نابود سازد. این در حالی است که در صورت آشنایی با اقدامات اولیه و داشتن جعبه آتش‌نشانی می‌توان در مواقع ضروری از بسیاری از اتفاقات ممانعت به عمل آورد.

محتوای صفحه

سیستم‌های اعلام حریق

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
سیستم‌ اعلام حریق

شستی (شاسی) اعلام حریق

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
شستی (شاسی) اعلام حریق

جعبه آتش‌ نشانی چه کاربردی دارد؟

وقوع آتش‌سوزی در هر لحظه و در هر نقطه از دنیا امکان‌پذیر است. شاید در بعضی موقعیت‌ها امکان جلوگیری از بروز آتش‌سوزی وجود نداشته باشد اما با کمک تجهیزات آتش‌نشانی همچون جعبه آتش‌نشانی می‌توان زیان‌های مالی و جانی را به کم‌ترین حد ممکن رساند. مکان‌هایی وجود دارند که احتمال بروز آتش‌سوزی در آن‌ها بیشتر است. در آن مکان‌ها احتمالا شاهد قفسه‌ای قرمز رنگ خواهید بود. درون این قفسه، تجهیزاتی جهت خاموش کردن آتش جای گرفته است. در مواقع ضروری آتش‌نشان یا افراد عادی به سراغ این تجهیزات می‌آیند و به کمک آن عملیات اطفاء حریق را به انجام می‌رسانند.

این جعبه‌ها با نام جعبه آتش‌نشانی نیز شناخته می‌شوند. عملکرد مهم جعبه‌های آتش‌نشانی سبب شده است که وجود هر یک از آن‌ها در مجتمع‌های مسکونی، اداری، صنایع و… امری مهم و اساسی تلقی شود. وقتی آتش‌سوزی آغاز می‌شود، جعبه آتش‌نشانی به عنوان تجهیزات اولیه در اطفاءء مورد استفاده قرار می‌گیرد. جعبه آتش‌نشانی شامل محفظه‌ای برای نگهداری تجهیزات همچون قرقره، شلنگ، شیرفلکه، نازل و سایر اتصالات می‌شود.

از پرکاربرترین و بهترین ابزارهای غیراتوماتیک تجهیزات آتش‌نشانی می‌توان به جعبه آتش‌نشانی اشاره کرد. نام دیگر جعبه آتش‌نشانی، فایر باکس است. این جعبه با هدف بهره‌برداری از ذخایر آب برای اطفاءی حریق به کار گرفته می‌شود. جعبه آتش‌نشانی در حال حاضر در مجتمع‌های مسکونی، اداری، تجاری، سوله‌های صنعتی و انبارها به کار گرفته می‌شود.

انواع جعبه‌ های آتش ‌نشانی

جعبه‌های آتش‌نشانی براساس نیاز افراد و نظر کارشناسی طراح دکوراسیون به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند. فاکتورهای متعددی در ساخت این جعبه ها در نظر گرفته می‌شود. امروزه در طراحی و ساخت جعبه‌های آتش‌نشانی طرح‌ها و مدل‌های متنوعی به چشم می‌خورند. هر یک از این طرح‌ها از کاربرد یکسانی برخوردار نیستند و با یکدیگر فرق دارند.

در محوطه داخلی جعبه آتش‌نشانی، کپسول آتش‌نشانی و قرقره هوزریل جای گرفته است. این دو وسیله، در زمان آتش‌سوزی در جهت اطفاء حریق به کار گرفته می‌شوند. به هنگام خرید جعبه آتش‌نشانی گزینه‌های زیادی پیش‌روی خریداران قرار دارد. در حالت کلی می‌توان گفت که جعبه‌های آتش‌نشانی ایران سیفتی در دو گروه جعبه‌های روکار و جعبه‌های توکار جای می‌گیرند.

شاید فرق بین جعبه آتش‌نشانی توکار و روکار برای شما سوال باشد. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در فرم توکار، نصب جعبه در فضای داخلی دیوار صورت می‌گیرد. در این شرایط، درب جعبه در راستا با دیوار قرار می‌گیرد و کوچک‌ترین بیرون‌زدگی‌ دیده نخواهد شد. از نمای خارجی تنها درب و فریم دور درب را می‌توان مشاهده کرد. مدل توکار، در زیبایی و یکپارچگی فضای ساختمان نقش خواهد داشت. در فرم روکار، نصب جعبه روی دیپار صورت خواهد گرفت. تقسیم‌بندی‌های دیگری را نیز می‌توان برای این جعبه‌ها مجموعه در نظر گرفت. این تقسیم‌بندی براساس کاربرد آن‌ها صورت گرفته است. موارد زیر به این طبقه‌بندی‌ها اشاره دارد:

  • جعبه تک کابین
  • جعبه دو کابین عمودی
  •  جعبه دو کابین افقی
  •  جعبه جهت نگهداری خاموش کننده دستی آتش

موارد استفاده از جعبه‌ های آتش ‌نشانی

در اصل جعبه آتش‌نشانی در جهت حفظ تجهیزات اولیه آتش‌نشانی به کار گرفته می‌شوند. وقتی آتش‌سوزی رخ می‌دهد، جعبه آتش‌نشانی اولین چیزی است که افراد به سراغ آن ‌می‌آیند. جدای از این مورد، جعبه‌های آتش‌نشانی در مکان‌های عمومی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند. عمدتا جعبه‌های آتش‌نشانی باید در مکان‌های زیر به کار گرفته شوند:

  • ساختمان‌های مسکونی همچون آپارتمان، ویلا و…
  •  ساختمان‌های اداری و صنعتی
  •  بیمارستان‌ها و مراکز درمانی
  •  کارخانه‌ها
  •  انبارهای تولیدی و کالا
  •  واحدهای صنعتی
  •  فرودگاه و آشیانه هواپیما
  •  پمپ بنزین

تجهیزات داخل فایرباکس

امروزه افراد یک‌سری تجهیزات را درون فایرفاکس یا همان جعبه آتش‌نشانی جای داده‌اند. کپسول آتش‌نشانی، شیرآلات و کوپلینگ آتش‌نشانی، شلنگ و قرقره نمونه‌هایی از آن هستند. در اصل موارد دیده شده در جعبه آتش‌نشانی شامل موارد زیر می‌شود.

  • شلنگ آتش‌نشانی
  •  قرقره آتش‌نشانی
  •  شیرفلکه آتش‌نشانی
  •  نازل آتش‌نشانی
  •  کوپلینگ
  •  هیدرانت

کپسول آتش‌نشانی

امروزه کپسول‌های آتش‌نشانی در جهت اطفاء حریق بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرند که مطمئنا با آن از پیش آشنا شده‌اید. در جعبه آتش‌نشانی، کپسول آتش‌نشانی یک وسیله یدکی به حساب می‌آید. به عبارتی دیگر، کپسول آتش‌نشانی را نمی‌توان بخشی ثابت از این جعبه دانست. بسته به اینکه طراحی سیستم اطفاء حریق به چه صورت انجام گیرد، می‌توان کپسول آتش‌نشانی را در جعبه آتش‌نشانی قرار داد.

پس امکان دارد که در جعبه آتش‌نشانی یک ساختمان، کپسول آتش‌نشانی دیده نشود و این مورد جایی برای تعجب و نگهداری دارد؛ چرا که این مورد، امری عادی تلقی می‌شود. ترجیحا در شرایطی که کپسول آتش‌نشانی را در جعبه آن جای داده‌اید، فراموش نکنید که یک راهنمای استفاده از آن نیز در کنار کپسول قرار دهید. در راهنمای استفاده از آن‌ها احتمالا ، اطلاعات و آگاهی لازم درج شده است. جدای از این موارد به خاطر داشته باشید که کپسول‌های آتش‌نشانی به صورت منظم و براساس یک برنامه زمانی از پیش تعیین شده نیازمند بررسی هستند. در این صورت به هنگام وقوع آتش‌سوزی با خیال راحت می‌توانید روی کپسول‌های آتش‌نشانی حساب باز کنید.

شیرآلات و کوپلینگ آتش‌ نشانی به کار گرفته شده در جعبه آتش‌ نشانی

شیرها و کوپلینگ‌های آتش‌نشانی تنها در بعضی از جعبه‌های آتش‌نشانی پیدا می‌شود. در این جعبه‌ها بی‌شک قرقره و شلنگ آتش‌نشانی برزنتی نیز موجود است. این تجهیزات این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهند که به هنگام وقوع آتش‌سوزی، شلنگ برزنتی به کمک کوپلینگ به شیر آتش‌نشانی اتصال پیدا کند.

شلنگ و قرقره به کار گرفته شده در جعبه آتش ‌نشانی

شلنگ و قرقره‌های آتش‌نشانی نیز در جعبه آتش‌نشانی جای گرفته‌اند. این دو ابزار، جزو اصلی‌ترین تجهیزات به کار گرفته شده در این جعبه‌ها به حساب می‌آیند. از این رو می‌توان این دو ابزار را اعضای ثابت جعبه‌های آتش‌نشانی دانست. دو نوع از آن‌ها وجود دارد. این دو نوع شامل قرقره با شلنگ هوزریلی و برزنتی می‌شود.

قرقره و شلنگ‌های هوزریلی

شلنگ‌های هوزریلی محموعه ما از پلاستیک ساخته شده‌اند. برای استفاده از آن‌ها، کار سختی را پیش‌رو نخواهید داشت. آبرسانی به این شلنگ‌ها به کمک هرزگردی برنجی که در میان قرقره قرار گرفته است، انجام می‌گیرد. برای کار با این قرقره و شلنگ‌ها لزومی دیده نمی‌شود که تحت آموزش قرار بگیرید. همه افراد به سادگی می‌توانند آن را به هنگام ضرورت به کار گیرند اما چنانچه ابهامات شما رفع نشد می‌توانید با مجموعه ایران سیفتی در تماس باشید تا کارشناسان مجرب ما شما را یاری دهند.‌ قرقره و شلنگ‌های برزنتی در مقایسه با نوع برزنتی آن از قیمت بالاتری برخوردار است و دوام بالاتری نیز دارد.

قرقره و شلنگ برزنتی

از اسم این شلنگ نیز می‌توانید حدس بزنید که از برزنت ساخته شده‌اند. در صورتی که تحت آموزش‌های لازم قرار نگرفته باشید، کار با این شلنگ‌ها می‌تواند برای شما سخت و چالش‌برانگیز به نظر آید. وقتی آتش‌سوزی بزرگی رخ داده است، بهتر است به جای شلنگ هوزریلی از شلنگ‌های برزنتی استفاده کنید. آب‌رسانی شلنگ‌های برزنتی به کمک شیر و کوپلینگی متفاوت صورت خواهد گرفت.

انواع شبکه آبرسانی جعبه آتش‌نشانی

انواع مختلفی از سیستم‌های آبرسانی ‌وجود دارد. سیستم آبرسانی تر، خشک و ترکیب نمونه‌هایی از آن هستند.

سیستم آبرسانی تر جعبه آتش‌نشانی

در سیستم آبرسانی تر، آب لازم برای شبکه از آب شهری تامین می‌شود. لوله کشی مرتبط با جعبه آتش‌نشانی به لوله کشی ساختمان اتصال می‌یابد. همین مورد سبب می‌شود که آب به صورت دائمی در لوله جریان یابد و هر موقع که اقدام به باز کردن شیرفلکه نمایید، به آب دسترسی پیدا خواهید کرد.

سیستم آبرسانی خشک جعبه آتش ‌نشانی

در این سیستم، آبرسانی جعبه‌های آتش‌نشانی و شبکه لوله‌کشی از طریق لوله‌کشی آب شهری و ساختمان صورت نمی‌گیرد‌‌. آب به کمک لوله ورودی بیرون از ساختمان ورود پیدا می‌کند و آب از درون جعبه آتش‌نشانی خارج می‌شود. واضح است که هیچ آبی در لوله‌کشی جریان پیدا نمی‌کند. به همین علت است که به آن سیستم آبرسانی خشک گفته می‌شود.

سیستم آبرسانی خشک، آب خود را به کمک تانکرهای آب سازمان آتش‌نشانی به هنگام آتش‌سوزی فراهم می‌کند. از این رو، این نکته اهمیت زیادی دارد که به لوله ورودی آب دسترسی داشته باشید و در بیرون از ساختمان بتوانید آن را ببینید. در این صورت تانکرها به سادگی قابلیت اتصال پیدا می‌کنند و آب لازم برای اطفاء حریق نیز به سادگی فراهم می‌شود.

سیستم آبرسانی ترکیبی جعبه آتش‌ نشانی

ترکیبی از دو سیستم آبرسانی تر و خشک را می‌توان در این نوع از سیستم مشاهده کرد. این نوع از سیستم از مزیت‌های زیادی برخوردار است. برای مثال به هنگام آتش‌سوزی‌های کوچک از سیستم تر و در زمان آتش‌سوزی‌های بزرگ سیستم خشک با فشار آب بالا به کار گرفته می‌شود.

به هنگام وقوع حادثه چه باید کرد؟

تصور کنید که آتش‌سوزی رخ داده است و شما در این شرایط به سر می‌برید. در صورتی که از پیش با چگونگی کار با فایرباکس آشنا شده باشید؛ حتما به شما گفته شده است که اصلی‌ترین و ابتدایی‌ترین کار این است که خونسردی خود را حفظ کنید. البته این کار چندان ساده نیست. اما در شرایطی که تمرکز کردن برای شما دشوار است، امکان دارد که وضع را وخیم‌تر کرده و زیان‌های مالی و جانی را به خود و عزیزانتان وارد کنید.
در کل محوطه ساختمان‌ نشان‌هایی به چشم می‌خورند. این نشان‌ها می‌توانند به شما در پیدا کردن نزدیک‌ترین جعبه آتش‌نشانی یاری رساند. مدل‌های مختلف شلنگ‌های جعبه آتش‌نشانی یکسان عمل می‌کنند. پس از اینکه درب جعبه را باز کردید، اول سعی کنید که شلنگ روی قرقره باز شود. سپس اطمینان حاصل کنید که پیچ‌و‌تابی در شلنگ وجود نداشته باشد. بعد از آن، سر شلنگ باید به شیر آب فشار قوی در داخل جعبه آتش‌نشانی اتصال یابد. حواستان باشد که از درستی کار اطمینان حاصل کنید.
مطمئن باشید که سر دیگر که شلنگ نازل روی آن اتصال پیدا کرده است، به شکل بسته قرار دارد. اکنون به کندی شروع به باز کردن فلکه آب می‌کنیم. سپس نازل شلنگ را به طرف آتش گرفته و در فاصله‌ای ایمن نسبت به آتش قرار بگیرید. بعد از آن نازل آبی باید به شکل پاشش پودری که به آن پاشش فوک نیز گفته می‌شود، باز شود.

×
واتساپ
اینستاگرام
پشتیبانی آنلاین

تجهیزات ایمنی ایران

فرم مشاوره رایگان

متن سربرگ خود را وارد کنید