خرید کنترل پنل سیستم اعلام حریق

آیا تاکنون تجربه حضور در یک ساختمانی که دچار حریق شده است را داشته‌اید؟ آیا در آن لحظه سیستم اعلام حریق برای حفاظت از جان و مال انسان‌ها به موقع عمل کرده است؟ به نظر شما یک سیستم اعلام حریق در زمان آتش سوزی چگونه کار می‌کند؟

همان ‌طور که می‌دانید آتش سوزی یکی از شایع‌ترین حوادثی است که در بسیاری از ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و کارخانه‌جات رخ می‌دهد. اما آنچه در اینجا اهمیت می‌یابد تشخیص زودهنگام آتش بوده تا بتوان آن را در مراحل اولیه خفه و از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کرد. از این رو امروزه در اکثر اماکن سیستم‌های اعلام حریقی را مشاهده می‌کنید که وظیفه شناسایی به موقع آتش و در برخی مواقع خاموش کردن آن را دارند. آنچه موجب می‌شود یک سیستم اعلام حریق کار خود را به خوبی و درست انجام دهد، کنترل پنل درون آن بوده که به عنوان دستگاه مرکزی اعلام حریق شناخته می‌شود. به عبارتی اگر بخواهیم سیستم اعلام حریق را به بدن انسان‌ها تشبیه نماییم باید این گونه گفت که پنل‌های اعلام حریق همانند مغز انسان عمل کرده و اگر این قسمت از کار بیفتد، تمام کارایی سیستم اعلام حریق فلج خواهد شد. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری درباره کنترل پنل سیستم اعلام حریق به دست آورید کافیست در ادامه همراه ما باشید تا مجموعه ما اطلاعات لازم را در اختیار شما قرار دهد.

محتوای صفحه

سیستم‌های اعلام حریق

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
سیستم‌ اعلام حریق

شستی (شاسی) اعلام حریق

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
شستی (شاسی) اعلام حریق

کنترل پنل سیستم اعلام حریق

همان ‌طور که در بالا نیز بیان کردیم کنترل پنل در سیستم اعلام حریق مانند مغز عمل کرده و وظیفه هماهنگی میان تمام اجزا، پردازش اطلاعات و تصمیم‌گیری را بر عهده دارد. از این رو کنترل پنل را اصلی‌ترین بخش سیستم اعلام حریق می‌دانند؛ چرا که این قطعه به عنوان یک وسیله ایمنی، وظیفه فعال کردن واکنش سریع و اضطراری در زمان وقوع آتش سوزی را دارد تا تمام افراد حاضر در ساختمان بتوانند به موقع خارج شوند.

در هنگام آتش سوزی کنترل پنل‌ها آلارم‌هایی چون دود و دما را دریافت کرده و با ارزیابی آن‌ها اقدامات مناسب را بسته به طراحی سیستم انجام می‌دهند. به عنوان مثال برخی از کنترل پنل‌ها در هنگام حریق تنها زنگ خطر را به صدا درآورده تا افراد را متوجه آتش سوزی کنند؛ اما برخی دیگر علاوه بر زنگ خطر، آتش سوزی را به مراکز آتش‌نشانی اطلاع داده تا ماموران خود را به محل وقوع آتش سوزی برسانند. در این میان برخی دیگر از کنترل پنل‌های سیستم اعلام حریق هنگام آتش سوزی، سیستم اسپرینکلر ساختمان را فعال کرده تا آتش سریعا اطفاء شود.

اگر به دنبال خرید کنترل پنل سیستم اعلام حریق هستید لازم است بدانید که این پنل‌ها با توجه به تعداد زون‌های دستگاه سایز و اندازه متفاوتی دارند که برای انتخاب آن‌ها می‌بایست به اندازه ساختمان، تعداد مناطق، تجهیزات مورد نیاز برای اتصال و نوع کاربری توجه داشت.

نحوه عملکرد کنترل پنل های اعلام حریق

اگر با نحوه کار کنترل پنل‌های اعلام حریق آشنایی ندارید و نمی‌دانید که آن‌ها چطور کار می‌کنند باید به شما بگوییم که هنگام آتش سوزی کنترل پنل‌های اعلام حریق سیگنال را از دتکتور‌های دود، سیستم اسپرینکلر، شاسی اعلام حریق یا کلیدهای موجود در ساختمان دریافت کرده و از آنجایی که خود نمی‌توانند آتش را تشخیص دهند تنها به سیستم‌هایی که دود را تشخیص می‌دهند پاسخ می‌گویند. سپس کنترل پنل با ایجاد صدای آژیر، ارسال سیگنال به سازمان آتش‌نشانی و مطلع کردن نیروهای آتش‌نشان یا فعال کردن اسپرینکلر سعی در کنترل موقعیت و اطفاء حریق می‌نماید. به عبارتی هنگامی که فشار یا ضربه به شستی اعلام حریق وارد شده یا یکی از دتکتورها فعال می‌شوند در کنترل پنل یک اتصال کوتاه ایجاد شده و مدار الکتریکی وارد عمل می‌شود تا رله‌ها، آژیر، فلاشر و آژیر فلاشر را فعال کرده و افراد را از اعلام حریق مطلع سازد.

انواع کنترل پنل های سیستم اعلام حریق

اگر برای خرید کنترل پنل سیستم اعلام حریق سری به بازار زده باشید قطعا کنترل ‌پنل‌های متفاوتی را فروشندگان پیش روی شما قرار می‌دهند که انواع آن‌ها عبارتند از: سیستم اعلام حریق متعارف، سیستم اعلام حریق آدرس‌پذیر و سیستم اعلام حریق بیسیم یا وایرلس.

کنترل پنل های سیستم اعلام حریق متعارف

یکی از قدیمی‌ترین و ابتدایی‌ترین اجزای سیستم‌های اعلام حریق، کنترل پنل‌های اعلام حریق متعارف هستند که اگرچه با گذشت زمان تغییرات زیادی نکرده‌اند اما همچنان توانسته‌اند محبوبیت خود را در میان خریداران حفظ نمایند. در این کنترل پنل‌ها که تجهیزات به صورت زون‌بندی نصب شده‌اند، هر مدار نماینده یک زون یا منطقه بوده و سیستم می‌تواند در هنگام حریق از طریق مدار آن زون یا منطقه، به صورت حدودی محل حریق را ردیابی نماید. از آنجایی که در این نوع کنترل پنل محل حادثه را نمی‌توان به طور دقیق مشخص کرد بنابراین بهتر است آن‌ها را در ساختمان‌های کوچک یا به طور کلی پروژه‌های کوچک یا متوسط استفاده کنید.

کنترل پنل اعلام حریق آدرس پذیر

کنترل پنل‌های اعلام حریق آدرس‌پذیر تکنولوژی پیشرفته‌تری نسبت به کنترل پنل‌های متعارف دارند؛ چرا که در این کنترل پنل‌ها تمامی تجهیزات روی یک مدار قرار گرفته و سیم کشی آن‌ها به صورت حلقه انجام می‌شود، به طوری که در نهایت سیم به کنترل پنل بازمی‌گردد. از این رو به خاطر آنکه هر دستگاه سیگنالینگ آدرس خاص خود را دارد بنابراین در هنگام حریق می‌تواند اطلاعات را به صورت مستقیم به کنترل پنل مرکزی آدرس‌پذیر ارسال نماید.
از آنجایی که در کنترل پنل آدرس‌پذیر یک نمایشگر ال‌سی‌دی لمسی وجود دارد، بنابراین می‌تواند پس از اعلان دریافت تشخیص دهد که کدام منطقه یا قطعه دچار حریق شده است. علاوه بر این به خاطر آنکه در سیستم‌های اعلام حریق آدرس‌پذیر هر یک از شستی‌ها و دتکتورها آدرس مشخصی دارند، بنابراین کنترل پنل آدرس‌پذیر می‌تواند هر یک از این تجهیزات را زیر نظر داشته تا در صورت خطای احتمالی و فعال شدن هر یک از آن‌ها اعلام هشدار نماید. این انعطاف بالای کنترل پنل‌های آدرس‌پذیر در نظارت و کنترل سیستم‌ها موجب گشته تا از آن‌ها در پروژه‌های بزرگ مانند ساختمان‌های صنعتی، تجاری، اماکن تفریحی و… استفاده شوند.

کنترل پنل اعلام حریق بیسیم یا وایرلس

گاهی اوقات ممکن است بخواهید سیستم اعلام حریق را در محلی که از قبل به بهره‌برداری رسیده یا امکان سیم‌کشی توکار در آن محل وجود ندارد نصب نمایید، از این رو بهترین و تنها راه استفاده از سیستم اعلام حریق، سیستم وایرلس یا بدون سیم است. کنترل پنل‌ اعلام حریق بی‌سیم همان‌ طور که از نامش پیدا است به جای استفاده از سیم و کابل تنها با امواج رادیویی میان تجهیزات مختلف سیستم اعلام حریق مانند دتکتورها، آژیرها و شاسی‌ها ارتباط برقرار می‌کند. کاهش هزینه‌ها به خاطر عدم استفاده از کابل و سیم، حفظ ظاهری نمای ساختمان، انعطاف‌پذیری و قابلیت تنظیم از جمله مزایای استفاده از کنترل پنل‌های بی‌سیم یا وایرلس نسبت به کنترل پنل‌های متعارف و آدرس‌پذیر است.

محل نصب کنترل پنل های اعلام حریق

جهت نصب کنترل پنل‌های اعلام حریق می‌توانید به مجموعه ما اطمینان کرده تا با بررسی شرایط، کنترل پنل را در محیطی کاملا روشن که احتمال آتش سوزی در آنجا کم‌تر باشد، نصب نمایند. از این رو اگر محل نصب کنترل پنل نور کافی نداشته باشد می‌بایست از برق اضطراری استفاده شود. همچنین در محل قرارگیری کنترل پنل‌ها بایستی توجه شود که حدالامکان نزدیک درب ورودی که رویت آن برای ساکنان و ماموران آتش‌نشانی امکان‌پذیر است، قرار گیرد.

جالب است بدانید که در کنترل پنل‌ها تمامی وظایف توسط میکروپروسسورها انجام شده و کلیه شستی‌ها، دتکتورها، وسایل صوتی خبردهنده، لامپ‌های اعلام خطر، منابع تغذیه و… به واسطه سیم‌کشی به کنترل پنل متصل می‌شوند. ناگفته نماند در مکان‌های کوچکی که از سیستم اعلام حریق استفاده می‌کنند معمولا کنترل پنل‌ها را در محدوده انبارها، بخش تاسیسات، اتاق‌های نگهبانی، مرکز اطلاعات هتل‌ها و مجتمع‌های مسکونی نصب می‌کنند، اما در مکان‌های بزرگ مانند خوابگاه‌ها، فروشگاه‌های بزرگ و بیمارستان‌ها که اعلام خطر حریق موجب رعب و وحشت می‌‌شود، کنترل پنل‌ها را در اتاق‌های مخصوصی که از آن‌ها مراقبت می‌شود قرار می‌دهند تا در هنگام حادثه توسط تلفن، صدای زنگ و چراغ‌های رنگی به قسمت‌های دچار حریق خبر داده شود تا تخلیه به سرعت صورت گیرد.

اجزای کنترل پنل سیستم اعلام حریق

بدون شک در هنگام خرید یک وسیله دانستن آنکه از چه اجزایی تشکیل شده است و هر کدام چه کارایی دارند کمک بسیاری به شما در انتخاب آن وسیله متناسب با نیازتان می‌کند. از این رو در کنترل پنل‌های سیستم اعلام حریق‌های موجود نیز می‌بایست بدانید این قطعه از چه قطعاتی تشکیل شده است که به شرح زیر هستند:

• برد الکترونیکی کنترل پنل که شامل فیوز، جامپر، رله و ترمینال می‌شود.
• منبع تغذیه کنترل پنل که تغذیه اصلی آن AC و تغذیه ثانویه آن که در زمان قطع برق وارد مدار می‌شودDC است.
• بیزر کنترل پنل که در هنگام مواجه شدن دستگاه با مشکل، به صدا در می‌آید.
• ترمینال‌های اتصال کنترل پنل که مربوط به خروجی AUX، کنتاک، محل اتصال، فلاشر آژیر و زون‌ها می‌شود.
• سوئیچ تابلو کنترل پنل که محل آن روی درب پنل بوده و برای جلوگیری از دسترسی افراد عادی و قفل کردن تابلو استفاده می‌شود.
• کلیدهای کنترل پنل شامل کلید تست سیستم، کلید ورود اطلاعات، کلید جهت‌دار و کلید راه‌اندازی مجدد سیستم
• شستی‌های کنترل پنل برای تنظیم کردن مرکز کنترل اعلام حریق
• دیوید کنترل پنل اعلام حریق جهت هشدار و پیش هشدار حریق، نشان دادن عیب کنترل پنل و اعلام شرایط نرمال سیستم با رنگ‌های قرمز، کهربایی و سبز
• نشانگرهای ال‌ای‌دی که هر کدام نشان‌دهنده اتفاق خاصی در کنترل پنل هستند. علائم هشداردهنده این نشانگرها عبارتند از: چراغ سبز نشان دهنده فعال بودن سیستم، چراغ زرد نشان خطا در سیستم، چراغ قرمز نمایانگر وقوع حریق و فعال شدن آلارم خطر، چراغ مربوط به زون که در صورت حریق در هر زون چراغ آن روشن می‌شود.

نحوه کار با کنترل پنل اعلام حریق

اگر برای خرید کنترل پنل مجموعه و سایت ما را انتخاب نمایید، مشاورین ما به صورت رایگان نحوه کار با کنترل پنل را به شما آموزش می‌دهند تا در مواقع ضروری بتوانید با آن‌ها کار کنید. کلید‌ها و ال‌ای‌دی‌ها از مهم‌ترین مواردی هستند که می‌بایست پیش از کار با کنترل پنل با آن‌ها آشنایی داشته باشید. از این رو مفهوم هر یک از آن‌ها عبارت است از:

کلیدها

روی کنترل پنل‌های سیستم اعلام حریق کلید‌های متفاوتی دیده می‌شود که هر یک معنی خاصی دارند.
• کلیدEvacuate جهت تست کردن دیوایس‌ها
• کلیدreset برای پاک کردن حافظه و ریست کردن دستگاه در صورت نیاز
• کلید silence Fault Sounders به منظور بی‌صدا کردن بیزر داخلی هنگام خطا در کنترل پنل
• کلید Silence Alarm Sounder جهت قطع کردن صدای آژیر

LEDها

ال‌ای‌دی‌ها چراغ‌هایی هستند که روی کنترل پنل قرار داشته و روشن شدن هر کدام مفهوم متفاوت از دیگری دارد. مفهوم رنگ‌های ال‌ای‌دی‌ کنترل پنل سیستم اعلام حریق به شرح زیر هستند:
• ال‌ای‌دی‌های قرمز نشان‌دهنده وضعیت اعلام حریق
• ال‌ای‌دی‌های سبز نشان‌دهنده فعال بودن کنترل پنل و شرایط نرمال
• ال‌ای‌دی‌های زرد نشان‌دهنده وجود خطر در سیستم اعلام حریق

×
واتساپ
اینستاگرام
پشتیبانی آنلاین

تجهیزات ایمنی ایران

فرم مشاوره رایگان

متن سربرگ خود را وارد کنید