خرید تجهیزات شستی (شاسی) اعلام حریق

یکی از اجزای سیستم اعلام حریق شاسی اعلام حریق است. در زمان آتش سوزی همه افراد دچار اظطراب می‌شوند و گاهی فراموش می‌کنند که چگونه باید از ایجاد خسارات بیشتر جلوگیری کنند؛ اما هنگامی که شستی اعلام حریق نصب باشد فرد تنها با ایجاد فشار می‌تواند وجود آتش سوزی را به کل مرکز اطلاع دهد به‌ همین علت این دستگاه یکی از تجهیزات حیاتی به ‌حساب می‌آید. انواع شستی اعلام حریق چیست؟ اجزای تشکیل دهنده این شاسی چه چیزی است؟ آیا خرید آن از نظر قیمت مقرون و به‌صرفه خواهد بود؟ نصب کردن شستی اعلام حرق چه ضرورت و اهمیتی دارد؟

محتوای صفحه

سیستم‌های اعلام حریق

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
سیستم‌ اعلام حریق

شناخت شستی اعلام حریق

در هنگام ایجاد آتش سوزی و وجود حریق یکی از اجزایی که همیشه کمک‌کننده خواهد بود، شستی اعلام حریق است. این شستی بدون نیاز به نیرو زیاد با فشار دادن کمی بر روی آن می‌تواند وجود حریق را به کنترل پنل اعلام کند و کل ساختمان از وجود آتش سوزی باخبر شوند. خوب است بدانید این دستگاه حیاتی گاهی اوقات مسؤلیت کنترل پنل مرکزی را نیز به عهده می‌گیرد. زمانی که فرد دکمه وسط شاسی را فشار می‌دهد تمامی آژیرهای اعلام حریق و فلاشرها روشن می‌شوند و بعد از آن پنل اعلام حریق با تشخیص وجود گاز، شعله و دود که توسط دتکتور صورت می‌گیرد آژیر و مابقی وسایل هشداردهنده را فعال می‌کند. این شاسی معمولا در مکان‌هایی استفاده می‌شود که رفت و آمد بالایی دارند و تجمع زیاد است. با ما همراه باشید تا با معرفی و آشنایی بیشتر شما با شاسی اعلام حریق، از ایجاد خسارات آتش سوزی جلوگیری کرده و بهترین نوع شاسی را خریداری کنید.

انواع شستی اعلام حریق

از سری ویژگی‌های ظاهری شاسی‌های اعلام حریق می‌توان به اینکه قرمز رنگ هستند، جنس فلز یا پلی کربنات دارند و همچنین در ساختار الکتریکی آن‌ها تیغه‌های باز و بسته اضافه برای صادر کردن برخی فرامین استفاده می‌گردد؛ اشاره کرد. انواع شستی اعلام حریق به شرح زیر هستند:

  • شستی شیشه شکستنی
    با کمک چکش یا دست شیشه‌ای که روی شستی قرار دارد را می‌شکنند تا دستوری که داده شد صورت بگیرد و وجود آتش به پنل مرکزی انجام شود و بعد از پایان عملیات، شیشه شاسی قابل عوض کردن خواهد بود.
  •  شستی فشاری (ریست پذیر)
    این مدل از شستی اعلام حریق به هیچ گونه ضربه محکمی نیاز ندارد و تنها با ایجاد مقدار کمی فشار فعال خواهد شد و به کمک میکروسوئیچی که در زیر آن وجود دارد، به حالت ریست قرار می‌گیرد‌‌.
  •  شستی ضد آب
    این نوع شستی بیشتر در محيط‌های صنعتی به کار می‌رود و از مهم‌ترین انواع شاسی‌ها به‌ حساب می‌آید. هر محصول صنعتی دارای IP خاصی بوده که نشان‌دهنده میزان نفوذپذیری آب و گرد و غبار است و این IP در ایمنی شاسی موثر خواهد بود زیرا هر چه بیشتر باشد، ایمنی دستگاه نیز بالاتر می‌رود.
  •  شستی ضد انفجار
    این نوع شستی بیشتر در محيط‌هایی که نفت و گاز و مواد شعله‌زا قرار دارند، یافت می‌شود و برای جلوگیری از وقوع حریق و انفجار به ‌کار می‌رود.

شستی اعلام حریق چه اجزایی دارد؟

اجزای تشکیل دهنده این سیستم شامل سه مورد می‌شود:

  • تجهیزات شناسایی وقوع آتش
  •  تجهیزات هشدار و اعلام وقوع آتش
  •  تجهیزات کنترل کننده مرکز
  •  تشخیص وقوع آتش
    به شکل دستی اعلام وقوع آتش در شاسی صورت می‌گیرد. زمانی که افراد متوجه وقوع حریق می‌گردند با فشردن شستی، ایجاد حریق به مرکز اعلام می‌شود. در نتیجه بهتر است شستی کجا نصب شود؟ در اماکنی که رفت و آمد زیاد است.
  •  هشدار برای وقوع آتش
    زمانی که وجود آتش توسط دتکتور و شاسی اعلام گردید، تجهیزات هشدار وقوع حریق فعال می‌شوند. تجهیزات اعلام وقوع حریق شامل موارد شنیداری و دیداری هستند که باید مکان‌هایی چون انباری، راه پله و پارکینگ را پوشش دهند. این تجهیزات با ایجاد نور و صدا تمامی ساکنین را با خبر می‌سازند و از ایجاد خسارات بیشتر جلوگیری به عمل می‌آورند. همچنین باید آژیری که مورد استفاده قرار می‌گیرد دارای نور چشمک‌زن باشد تا افراد ناشنوا نیز از وجود آن مطلع شوند و از نظر صدا نیز فرکانس‌های مختلف را شامل می‌شود که فرد کاملا مطلع گردد.
  •  کنترل پنل مرکزی
    رابطه بین تجهیزات اعلام حریق و تجهیزات وقوع توسط پنل مرکزی صورت می‌گیرد. و به صورتی حکم کنترل کننده را نیز به عهده دارد.

عملکرد و چگونگی استفاده از شستی اعلام حریق

ضرورت خریدی امن و قابل اطمینان دانستن ویژگی‌های مهم آن محصول است که شستی اعلام حریق نیز از این قاعده مستثنا نخواهد بود. شاسی‌های اعلام حریق که به عنوان قطعات فرمان‌دهنده نیز شناخته می‌شوند چرا به این اسم نام‌گذاری شده‌اند؟ زیرا توسط دست فعال می‌شوند همچنین خروجی که می‌دهند می‌تواند از نوع مکانیکی، سیگنال و الکتریکی باشد. بیشتر شاسی‌ها به حالت برگشت‌پذیر هستند به این صورت که بعد از فشار دادن، هنگام وقوع حادثه دوباره توسط فنری که درون آن قرار دارد به حالت اولیه باز خواهند گشت.

آیا شاسی برگشت‌ ناپذیرهم وجود دارد؟ در جواب این سوال باید گفت بله، شاسی برگشت ناپذیر نیز موجود است. عملکرد این نوع شاسی‌ توسط یک کلید کنترل می‌گردد به این گونه که وقتی فشار از روی آن برداشته شود قفل شده و باید به کمک کلید آزاد شود. به نظر شما شستی اعلام حریق در چه نوع سیستم‌هایی کار می‌کند؟ سیستم‌های اعلام حریق متعارف، آدرس‌پذیر و بی‌سیم. هر کدام از این سیستم‌ها، شاسی مرتبط به خود را دارد که نحوه عملکرد متفاوتی از خود نشان می‌دهند. مجموعه ما می‌تواند راهنمایی‌های لازم را جهت پاسخ به سوالات شما ارائه دهد تا بتوانید با اطلاعات کامل، خریدی منحصربه‌فرد انجام دهید.

نکات مهم محل نصب شستی اعلام حریق

برای این که دستگاه‌ها عملکرد مورد انتظار را برآورده کنند، می‌بایست در محلی مناسب نصب شوند، اما بهترین محل نصب شستی اعلام حریق کجاست؟ هنگام نصب یک شستی اعلام حریق باید ویژگی‌های زیر رعایت شوند:

  • جنس درب شاسی اعلام حریق معمولا شیشه یا پلاستیک است و در برابر شکستگی و تغییرات آب‌وهوایی مقاومت دارد.
  •  دارای یک LED هستند که در هنگام وقوع حادثه روشن می‌شود.
  •  در مکان‌هایی چون آشپزخانه که امکان کثیف شدن آن زیاد است، نباید نصب گردد.
  •  تعویض کردن درب شاسی نیازمند فرد خبره و کاربلد است.
  •  در هر زون باید یک شاسی اعلام حریق موجود باشد.
  •  در مکان‌هایی که دید دارد نصب می‌شوند تا دسترسی به آن‌ها راحت باشد.
  •  محل نصب شاسی‌ها باید در ارتفاع مناسب باشد و باید در هر لحظه به آن‌ دید داشت.
  •  محل نصب باید حداکثر ارتفاع 140 و حداقل ارتفاع 110 سانتی‌ را دارا باشد.

شستی اعلام حریق چگونه نصب می ‌شود؟

حال که با ویژگی‌های این دستگاه آشنایی لازم را پیدا کردید و از ضروریات وجود آن مطلع گشتید قطعا به‌ فکر نصب کردن آن خواهید افتاد که چگونه این دستگاه نصب می‌شود؟ پیش از هر چیزی شما باید به این موضوع دقت کنید که نصب شستی اعلام حریق به سیم‌کشی‌های مخصوص و جایگاه خود نیاز دارد. بعد از آن برای شروع نصب نیازمند یک عدد پیچ ۵ سانتی متری و روپلاک هستیم که باید ۴ سوراخی که در زیر قاب شاسی موجود است در محل مورد نظر نصب کنید.

1. قاب باید به صورتی وصل شود که دو پایه بلند در داخل آن به سمت پایین قرار گیرد. سیم‌هایی که ارتباط برقرار کننده هستند را باید به یکی از محل‌های از قبل مشخص شده که بر روی قاب قرار دارند، وارد کرده و سیم‌ها را به ترمینال مربوطه وصل کرد.
2. این نکته را فراموش نکنید که باید سیم با قطب مثبت به یک ترمینال و سیم با قطب منفی نیز به ترمینال دیگر وصل شود‌. در چهار طرف شاسی پیچ‌هایی وجود دارد که باید آن‌ها را باز کنید و با کمک دو عدد پیچ خودکار یک سانتی‌متری سوراخ‌های پایینی کفی را ببندید و سپس درب شستی را در جای اول خود روی دکمه شاسی فشار دهید و پیچ آن را مجدد ببندید.
3. از نکات مهم بعد از نصب تست کردن است که باید حتما بعد از انجام نصب صورت بگیرد تا از درستی عملکرد دستگاه اطمینان حاصل شود.

سیم کشی کردن شستی اعلام حریق

زمانی که می‌خواهید دستگاه اعلام حریق را نصب کنید نیازمند سیم کشی مناسب و درست هستید. سربندی‌های مرتبط به سیم کشی شستی‌ها اعلام حریق نقشه‌های متفاوتی دارند. همچنین نقشه‌های سه بعدی و دو بعدی وجود دارد که به نصب کردن کمک شایانی می‌کند. دو سیم به شستی‌ها وارد شده و دو سیم نیز خارج می‌شوند که سیم مثت و منفی به ترمینال جداگانه‌ای وارد خواهند شد.

موارد مورد نیاز برای نصب شستی اعلام حریق

  •  سیستم اعلام حریق:
    اعلام‌کننده‌ها، پنل کنترل آتش شامل این سیستم می‌شود که باید طبق استاندارد NFPA72 نصب گردد.
  • سندهای ساختمانی حفاظت در برابر آتش:
    این اسناد باید در برابر وقوع آتش تعداد تمامی دستگاه‌هایی که شروع کننده زنگ هشدار، وسایلی که هشدار را منتقل می‌کنند، منطقه‌بندی سیستم و… را شامل شود.
  •  گروه استفاده از مشاغل:
    سیستم سیگنالینگی که محافظ در برابر آتش است، باید در تمامی مشاغل به کار گرفته شود. ساختمان‌هایی که چند طبقه هستند شاسی در بالاترین سطح تخلیه نصب می‌گردد.

بهترین مکان برای نصب شستی اعلام حریق

  •  نصب در کنار راه‌های خروج و درب
  •  در فاصله ۱.۵ سانتی متری از دیوار
  •  در کنار راه پله
  •  در مکان‌هایی که برای افراد خطر آفرین نباشد.
  •  در راه روهای بزرگ فاصله دو شستی ۳۰ الی ۴۵ متر و در راه روهای کوچک و پرخطر ۱۵ الی ۲۵ متر است.

نگاهی به شاسی ‌ها از نظر الکتریکی

شاسی‌های اعلام حریق از نظر الکتریکی به دو نوع نرمال و کنتاکت باز و بسته می‌شوند. عملکرد شستی کنتاکت باز در زمان وقوع آتش مطابق شکل زیر است:

طبق شکل بالا تک تک مراحل به شرح زیر خواهد بود:
1. این مرحله بیانگر پیش از تحریک سیستم و حالت نرمال شستی بوده که هنوز جریانی از آن عبور نکرده است.
2. این مرحله نشان‌دهنده حالت فعال شستی است که در اثر فشار به آن اتفاق افتاده که در این حالت کنتاکت بسته می‌شود و جریان از آن عبور خواهد کرد.
3. شاسی قفل گردیده تا زمانی که ریست صورت بگیرد. این حالت تا زمانی که حتی فشار نباشد هم کنتاکت باز نمی‌شود و بسته می‌ماند.

چگونه شیشه سیستم اعلام حریق را تعویض کنیم؟

اکنون باید بدانید زمانی که شما از شاسی استفاده کرده و شیشه آن شکسته شد؛ چگونه آن را تعویض کنید. به صورت مرحله مرحله برای شما وضعیت نصب شیشه را شرح می‌دهیم:
1. کلید شستی را در محل مخصوص خود قرار می‌دهید و آن را باز می‌کنید.
1. کلید را از محل خارج کنید.
2. قابی که بر روی شستی قرار دارد باز کرده و سپس شیشه را خارج و عوض کنید.
3. مجددا قاب را بر روی شستی قرار دهید.
4. شستی را ببندید.
تمامی شستی‌ها طبق مراحلی که بیان کردیم بسته می‌شوند و همکاران ما نیز در صورت نیاز می‌توانند شما را در بستن شستی اعلام حریق راهنمایی و یاری کنند.

×
واتساپ
اینستاگرام
پشتیبانی آنلاین

تجهیزات ایمنی ایران

فرم مشاوره رایگان

متن سربرگ خود را وارد کنید