خرید سیلندر کپسول آتش نشانی

برای تمام افراد یادگیری و آموختن نکات یک وسیله مهم و حیاتی همانند کپسول آتش‌نشانی، از الزامات است. از آنجایی که آتش سوزی ممکن است برای همه افراد رخ دهد، بهتر است با وسایلی که این خطر را رفع می‌کنند نیز آشنایی داشت؛ تا هنگام بروز حوادث، بحران به وجود آمده به خوبی مدیریت شود. در ادامه قصد داریم به طور کامل در مورد ساختار ظاهری، داخلی و نحوه کارکرد کپسول آتش‌نشانی توضیح دهیم.

محتوای صفحه

سیستم‌های اعلام حریق

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
سیستم‌ اعلام حریق

شستی (شاسی) اعلام حریق

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید
شستی (شاسی) اعلام حریق

کپسول آتش‌ نشانی چیست؟

از آنجا که از این وسیله به جهت اطفاء حریق و آتش سوزی استفاده می‌کنند، لازم است درون کپسول‌های آتش‌نشانی که دارای ظاهری استوانه‌ای هستند، ماده خفه‌کننده‌ای که می‌تواند آب یا دی اکسید کربت باشد؛ پر شود. هنگامی که شما اهرم بالای این کپسول را فشار دهید، ماده داخلی آن با قدرت زیادی به سمت بیرون خارج می‌شود. همچنین در این کپسول‌ها، محفظه‌ای مخزن تحت فشار و یک شیر فنری را با دهانه‌ای مخصوص، مسدود نموده است.

ساختار کپسول آتش‌ نشانی

یک کپسول آتش‌نشانی دارای اجزای متعددی است که عدم وجود هر یک از آن‌ها می‌تواند مانع از عملکرد صحیح آن در هنگام استفاده شود. بنابراین آگاهی از کپسول‌های آتش‌نشانی می‌تواند اطلاعات و دانش ما را از نگهداری و استفاده صحیح در هنگام آتش سوزی، افزایش دهد. انواع و اقسام کپسول‌های آتش‌نشانی معمولاً دارای بدنه و سیلندرهای فلزی هستند. لازم به ذکر است نوع فلز و روش ساخت آن باید با استاندارد‌های مربوطه، مطابقت داشته باشد.

بدنه باید دارای کیفیتی باشد که بتواند فشار کاری دستگاه را به خوبی تحمل کند. اگر دستگاه تا ۲ برابر فشار آزمایشی را تحمل کند، می‌توان گفت از مقاومت و کیفیت مطلوبی برخوردار است. همچنین بدنه باید در برابر زنگ زدگی و خوردگی مقاوم باشد. اطلاعات مربوط به کپسول آتش‌نشانی، بسته به سازنده دستگاه، مشخصات، ویژگی‌های ظاهری و داخلی آن و… روی بدنه نصب می‌شود. همچنین نام سازنده، سال ساخت، روش آزمایش و سایر اطلاعات مربوط به کپسول آتش‌نشانی، لازم است روی بدنه درج شود. بسته به نوع و سازنده آن‌ها، کپسول‌های آتش‌نشانی ممکن است به یکی از انواع مکانیزم‌های عملکردی مجهز شوند.

اکثر کپسول‌های آتش‌نشانی دستی، دارای لوله لاستیکی از مواد پودری با طول مناسب هستند. این لوله لاستیکی تقویت شده و فشار تست دستگاه را با مقداری فشار به خوبی تحمل می‌کند. این لوله از یک طرف به کپسول آتش‌نشانی و از طرف دیگر به سر لوله یا نازل پاشش پودر متصل می‌شود. همچنین اکثر کپسول‌های آتش‌نشانی، مجهز به سر لوله اسپری پودر مخصوص هستند. انتهای این لوله‌ها معمولاً از پلاستیک ساخته شده و به عنوان یک اهرم عمل می‌کند؛ که شما می‌توانید با فشار دادن آن در حین عملیات اطفاء حریق، پودر را از سر لوله خارج کنید.

انواع مختلف کپسول آتش ‌نشانی

کپسول‌های آتش‌نشانی نیز همانند سایر ابزار و تجهیزات دیگر، گونه‌های متفاوتی دارند که کاربرد هر کدام مختلف بوده و شما می‌توانید با در نظر گرفتن نیاز خود، کپسول مناسب را خریداری نمایید.

  • کپسول CO2
  •  کپسول آب و گاز
  •  کپسول فوم
  •  کپسول بیوورسال

کپسول CO2

کپسول‌های CO2 عمدتاً برای فضا‌های محدود و آتش سوزی تجهیزات الکترونیکی کاربرد دارند، چرا که نارسانا هستند و بر چنین دستگاه‌هایی تأثیر نمی‌گذارند. از نکات حائز اهمیت حین استفاده از این نوع کپسول، می‌توان به عدم استفاده از آن در فضای باز اشاره نمود. علت بیان این نکته نیز بدین سبب است که در فضای آزاد، گاز پراکنده شده و اثربخشی کار از بین می‌رود. از آنجایی که قدرت پرتاب آن بین ۲ تا ۴ متر است، باید تا حد امکان به آتش نزدیک باشد. حداقل زمان تخلیه این نوع کپسول‌های آتش‌نشانی، تقریباً ۱۶ ثانیه است. اگر کمتر از ۱۰ درصد از آن استفاده شده باشد، می‌توان در دفعات بعدی مجدداً از آن استفاده نمود. از این نوع کپسول برای اطفاء حریق نوع B و C استفاده می‌شود.

کپسول آتش‌ نشانی آبی

برای تحت فشار قرار دادن این نوع کپسول، از گاز CO2 در داخل کارتریج استفاده می‌کنند. این نوع کپسول آتش‌نشانی کنترل نشده است؛ یعنی اگر گاز از کارتریج خارج شود دیگر قابل استفاده نیست. کپسول آتش‌نشانی آبی برای مواد چوبی، مقوا، مبلمان، فرش و… مناسب است.

کپسول آتش ‌نشانی فوم

برای اطفاء حریق مایع از کپسول فوم همراه با نوار خردلی دور آن استفاده می‌شود. فوم نیز مانند آب روی برخی از محصولات مانند وسایل برقی یا کاغذی اثر منفی می‌گذارد و نباید در چنین موقعیت‌هایی از آن استفاده کرد. استفاده از این نوع کپسول‌ها نسبت به سایر کپسول‌ها کمتر است؛ اما از آن‌ها به عنوان بهترین گزینه جهت اطفاء مایعات قابل اشتعال یاد می‌کنند؛ چرا که فوم به سرعت سطح مایع را می‌پوشاند و با جلوگیری از رسیدن اکسیژن به آن، از پخش شدن مایع قابل اشتعال جلوگیری می‌کند. این نوع کپسول برای اطفاء حریق نوع B مناسب است.

کپسول آتش‌ نشانی بیوورسال

مجموعه ایران سیفتی پیشنهاد می‌کند از این نوع کپسول آتش‌نشانی در مواقع مختلفی همچون اشتعال جامداتی چون پلاستیک، پارچه، کاغذ، چوب و… استفاده کنید. جالب است بدانید از نکاتی که سبب محبوبیت کپسول‌های بیوورسال شده است، می‌توان به مواردی چون حفظ محیط زیست، عدم خورندگی، عدم برگشت آتش، قدرت بسیار بالا در جهت خاموش نمودن آتش‌های عظیم، غیر فعال کردن عوامل حریق چون سوخت، حرارت، و اکسیژن و… اشاره نمود. همچنین از این نوع کپسول برای اطفاءء حریق نوع A و B استفاده می‌شود.

رنگ کپسول آتش ‌نشانی

در گذشته کپسول‌های آتش‌نشانی در رنگ‌های مختلف برای برآورده ساختن درخواست‌های گوناگون مخاطبان، در دسترس بودند. برای مثال هر کدام از کپسول‌های آتش‌نشانی دارای رنگ مخصوص به خود بوده و این تمایز رنگ، به دلیل تفاوت در ماده خاموش‌کننده آن‌ها بود. لازم به ذکر است درون کپسول‌های قرمزرنگ آب، درون کپسول‌های سیاه رنگ CO2، درون کپسول‌های آبی رنگ پودر و کپسول‌های سبزرنگ، مربوط به بیوورسال است. اما لازم به ذکر است در ایران رنگ اغلب کپسول‌های آتش‌نشانی قرمز بوده و تمایز آنان را می‌توانید از روی بدنه و مشخصات ظاهری آن‌ها، متوجه شوید.

نشانه ‌های کپسول آتش ‌نشانی مناسب چیست؟

بدون شک قبل از خرید هر وسیله‌ای همانند کپسول آتش‌نشانی، بهتر است تحقیقات لازم را انجام داده و معیار‌هایی جهت انتخاب داشته باشید؛ زیرا این وسیله بسیار مهم بوده و سبب افزایش ایمنی در مکان‌های مختلف می‌شود. از عوامل مهم و حیاتی هنگام انتخاب یک کپسول آتش‌نشانی مناسب، می‌توان علاوه بر کارایی، مشخصات ظاهری و ویژگی‌های آن، به وزن نیز اشاره کرد. وزن کپسول‌های آتش‌نشانی متفاوت است و شما می‌توانید این کپسول‌ها را در وزن‌های ۱ کیلوگرم تا ۱۲ کیلوگرم تهیه کنید.

وزن آن‌ها به گونه‌ای است که همه افراد بتوانند به راحتی این کپسول‌ها را حمل کنند. همچنین برخی از این کپسول‌های آتش‌نشانی که بسیار سنگین هستند، برای آن‌ها کلمه دستی معنایی ندارد؛ چرا که کپسول‌های آتش‌نشانی سنگین را روی چرخ‌های مخصوص گذاشته و حمل می‌کنند. اگر در رابطه با انتخاب نوع این کپسول‌ها دچار مشکل شده‌اید بهتر است از کارشناسان مربوطه کمک بگیرید. در این خصوص کارشناسان مجموعه ایران سیفتی می‌توانند شما را راهنمایی کنند.

انواع و اقسام مواد اطفاء حریق

از آنجا که هر کدام از کپسول‌های آتش‌نشانی، کاربرد مخصوص به خود را دارند، انتظار می‌رود که مواد اطفاءکننده درونی هر کدام نیز متفاوت بوده و کاربرد مخصوص به خود را داشته باشد. در میان کپسول‌های آتش‌نشانی موجود، چند نوع مواد اطفاءکننده داریم که در ذیل به آن‌ها اشاره خواهیم نمود.

  • خاموش‌کننده‌های مواد شیمیایی مرطوب
  •  خاموش‌کننده‌های پتو آتش
  •  خاموش‌کننده‌های دی‌اکسید کربن
  •  خاموش‌کننده‌های حاوی آب WATER FIRE EEXTINGUISHER
  •  خاموش‌کننده‌های حاوی پودر POWDER FIRE EEXTINGUISHER
  •  خاموش‌کننده‌های حاوی گاز CARBON DIOXIDE FIRE EEXTINGUISHER
  •  خاموش‌کننده‌های حاوی کف EEXTINGUISHER FOAM FIRE
  •  خاموش‌کننده‌های حاوی مواد هالوژنه HALOGENATED FIRE EEXTINGUISHER

چگونه از زنگ زدن کپسول‌ های آتش ‌نشانی جلوگیری کنیم؟

از آنجا که کپسول‌های آتش‌نشانی بسیار کاربردی هستند و حضور آن‌ها در مکان‌هایی نظیر خانه، مدرسه، اداره و… الزامی است؛ پیشنهاد می‌کنیم به بهترین شکل ممکن از آن نگهداری نموده تا به هیچ عنوان دچار زنگ زدگی نشوند. بدین منظور شما می‌توانید از کپسولی که از فلز ضدزنگ ساخته شده است، استفاده نمایید. اگر کپسول خریداری شده دارای این ویژگی نیست، می‌توانید سطح خارجی آن را با یک ماده ضد زنگ بپوشانید. همچنین پوشاندن روکشی پلاستیکی در سطح خارجی آن یا روی کارتریج، می‌تواند بسیار مفید و کارآمد باشد. شما می‌توانید با رعایت قوانین کلی و انجام دادن مراحل گفته شده، تا حد زیادی از زنگ زدگی کپسول آتش‌نشانی جلوگیری نموده و از پرداخت هزینه‌های اضافی، پرهیز کنید.

انجام آزمایش بدنه

از آنجا که کپسول‌های آتش‌نشانی دارای جایگاه بسیار مهم و حیاتی در اماکن مختلف هستند، افراد سازنده آن‌ها به منظور رعایت حقوق شهروندی و اطمینان خاطر از نحوه کارکرد درست کپسول‌ها، از آن‌ها آزمایشاتی مرتبط می‌گیرند. آزمایش‌های مرتبط به امور و نحوه کارکرد مطلوب کپسول‌های آتش‌نشانی شامل آزمایش فشار، آزمایش از هم گسیختگی، آزمایش ضخامت بدنه و آزمایش نشت کردن می‌شود.

×
واتساپ
اینستاگرام
پشتیبانی آنلاین

تجهیزات ایمنی ایران

فرم مشاوره رایگان

متن سربرگ خود را وارد کنید