کفش عایق برق

معمولا هر کاری که انجام دهید باید اول به فکر ایمنی و حفظ سلامت خود باشید، بنابراین برای انجام بسیاری از کارها باید از لباس ‌های ایمنی استفاده کنید. کفش‌ عایق برق یکی از این لباس ‌های ایمنی به شمار می ‌روند که می ‌توانند شما را در برابر خطرهای احتمالی حفظ کنند.

استفاده از کفش های ایمنی در تمامی مشاغل پرخطر مانند برقکاری و جوشکاری امری ضروری است. به منظور حفاظت از برق گرفتگی در مشاغلی مانند برقکاری و جوشکاری از کفش عایق برق استفاده می کنند. کفش عایق برق علاوه بر ویژگی هایی مانند سطح ایمنی بالا، راحتی و بهداشت، طول عمر و… باید دارای ویژگی های دیگری نیز باشد تا بتواند از آسیب دیدگی پای شما در برابر خطرات احتمالی مانند برق گرفتگی، سوختگی، له شدگی، سوراخ شدگی، بریدگی و … جلوگیری کند.

امروزه با توجه به این‌ که خطرات جانی حین انجام کار بسیار زیاد شده ‌است استفاده از تجهیزات ایمنی بسیار مورد توجه قرار می ‌گیرد، بنابراین لازم است که کارفرمایان و مدیران امنیت شغلی را برای کارمندان و کارکنان خود در محیط کار فراهم آورند. معمولا در بسیاری از کارها از لباس‌ های ایمنی و کفش‌ های ایمنی استفاده خواهد شد که هر کدام از آن ‌ها از شرایط خاصی برخوردار هستند. به‌ عنوان مثال کفش عایق برق در برق ‌کاری و جوشکاری استفاده می ‌شود یا کارهایی که خطر برق ‌گرفتگی در آن‌ ها بسیار زیاد است لازمه استفاده از کفش ‌های عایق برق می ‌باشند. این کفش ‌ها از قسمت ‌هایی چون PUR برخوردار هستند که هنگام تولید آن‌ ها از سرپنجه ‌های فولادی یا فلزی استفاده نمی ‌شود تا خطر برق‌ گرفتگی را کاملا از بین ببرد. کفش‌ های عایق برق به‌ خوبی می‌توانند از سلامت کارکنان در برابر برق‌ گرفتگی محافظت نماید. این نوع از کفش‌ ها باید از متریالی مناسب برخوردار باشند عموما کفش عایق برق را با پارچه‌ های چرم یا نبوک تولید خواهند کرد. این کفش‌ ها بیشتر برای محل‌ هایی چون کارخانه تولید کالاهای کابل‌ های برق نیروگاه‌ های برق و مکان‌ هایی که به ‌طورکل با برق در ارتباط است، مورد استفاده قرار می ‌گیرد. کفش ‌های عایق برق را معمولا بدون بند و بدون چسب تولید می ‌کنند که بیشتر شبیه جوراب می‌ باشد. فرم کفش‌ های عایق برق معمولا به شکل پوتین است و حالت ساق بلند و نیم ساق را دارا هستند، چرا که استخوان قسمت مچ و ساق پا بسیار ظریف و نازک می باشدو ممکن است با ایجاد کوچک‌ ترین ضربه دچار شکستگی شوند. بنابراین محافظت از مچ و ساق پا از اولویت زیادی برخوردار است، جنس کفی کف این نوع از کفش‌ ها باید از پلاستیک مرغوب باشد تا از تعریق پاها و ایجاد بوی بد در کفش ‌ها جلوگیری کند، همچنین باید آجدار باشند تا بالا رفتن از پله‌ های برقی را ساده ‌تر کند.

کفش عایق برق دمیر مدل 1703

حداکثر ولتاژ قابل تحمل: 21 کیلو ولت

استاندارد: EN ISO20345:2011 – CE 0193

کفش عایق برق مناسب

کفش عایق برق مناسب علاوه بر اینکه از برق گرفتگی در هنگام کار جلوگیری می کند، از خطرات دیگری مانند لیز خوردن ممانعت به عمل می آورد. کفش های عایق برق دارای زیره های عایق و فاقد هر گونه قطعه فلزی می باشند. کفش عایق برق پاها را در برابر سقوط اجسام سنگین و برنده نیز محافظت می کنند. در برخی از مشاغلی که با مایعات داغ و سوزان سرو کار دارند استفاده از کفش عایق برق ضروری می باشد. کفش عایق برق به دلیل عدم وجود فلز در ساختار آن ها می توانند تا ولتاژهای 30 هزار ولت را تحمل کنند. در هنگام کار با ابزارآلات الکتریکی همواره خطر برق گرفتگی وجود دارد بنابراین استفاده از کفش های عایق برق که دارای قابلیت تحمل برق فشار قوی هستند الزامی است.

همچنین در محیط های کاری که امکان بروز هر گونه انفجار و یا آتش سوزی وجود دارد نیز باید از کفش های عایق ضد برق بهره برد. کفش عایق برق به دلیل مقاومتی که نسبت به دما دارند از پاها در دماهای بسیار بالا و یا پایین محافظت می کنند. در هنگام خرید کفش عایق ضد برق همواره باید نکاتی را در رابطه با نوع و جنس آن ها در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین و مناسب ترین کفش را انتخاب و خریداری کنید. از آن جایی که استخوان های مچ و ساق پا از استخوان های نازک و ظریف پا به شمار می روند و به راحتی دچار شکستگی و در رفتگی می شوند، کفش های عایق برق را بهتر است که به صورت پوتین های ساق دار و یا نیم ساق خریداری کنید تا از تمامی قسمت های مچ و ساق پای شما به خوبی محافظت کند. برای برقکارانی که از ارتفاع یا پایه برق بالا می روند استفاده از پوتین های عایق برق الزامی است. کفش عایق برق را در محیط هایی که با نفت، اسید های رقیق و یا روغنی و… استفاده می کنند. یکی دیگر از ویژگی های کفش عایق برق این است که زیره آن باید به صورت عاج دار باشد تا فرد استفاده کننده بتواند به راحتی از پایه ها و یا دکل های برقی بالا برود و دچار لغزش نشود.

کفش های عایق برق را قبل از عرضه به بازار مورد بررسی و آزمایشاتی از جمله مقاومت در برابر آب، جرقه و نفوذ اسید قرار می دهند و سپس در صورت کارکرد صحیح به بازار عرضه می کنند. کفش عایق برق باید دارای ضخامت استاندارد و مناسبی باشد تا در روزهای گرم سال سبب ناراحتی پاها نشود. کفش عایق برق در سایزهای مختلفی تولید و عرضه می شود اما در رنگ بندی هیچ گونه تنوعی ندارد و تنها به رنگ های مشکی و گاهی قهوه ای تیره عرضه می شود. از آن جایی که تمامی لوازم و تجهیزان ایمنی شخصی باید اندازه و مطابق با سایز خود فرد تهیه شود سعی کنید که اندازه کفش ایمنی را دقیقا هم اندازه پای خود خریداری کنید، کفش نباید کوچتر و یا بزرگتر از سایز پای شما باشد.

 

مناسب‌ ترین کفش ‌های ایمنی برق ‌کاری

مناسب ‌ترین کفش ایمنی برق‌ کاری معمولا کفشی می ‌باشد که علاوه ‌بر جلوگیری از برق‌ گرفتگی بتواند از خطرات دیگری چون لیز خوردن از پایه‌ های برق جلوگیری نماید، همچنین به‌علت این ‌که برق کاران ساعت ‌های طولانی از روز را مشغول به کار هستند باید از کفش‌ هایی استفاده نمایند که نرم و راحت باشد.
برق کارها معمولا با کابل ‌های برق فشار قوی در ارتباط می ‌باشند از طرفی از ابزار سنگینی هم استفاده می‌ کنند، بنابراین کفش‌ های آن‌ها باید خاصیت ضربه ‌گیر را هم دارا باشد تا در صورت افتادن وسیله بر روی زمین یا روی پا خسارت‌ های کمتری را وارد کنند.
از دیگر خصوصیات کفش‌ عایق برق کاری باید نسوز بودن آن ‌ها را نام برد، یعنی قسمت بیرونی این کفش‌ ها را باید کاملا نسوز طراحی کنند تا در صورتی ‌که کابل برق آتش بگیرد خطراتی مانند سوختگی پاها را به وجود نیاورد.

جنس کفش عایق برق

جنس کفش عایق برق عموما از نبوک و یا چرم طبیعی( عموما برای تولید کفش های ایمنی از چرم گاو و یا بوفالو استفاده می کنند) می باشد. چرم طبیعی با توجه به طول عمر و دوام زیادی که دارد و همچنین دیرتر دچار فرسودگی می شود در تولید کفش های ایمنی از آن استفاده می کنند. اساسا رویه ی کفش عایق برق از چرم خالص است. در تولید کفش های عایق برق هیچ گونه فلزی به کار برده نمی شود. کفش های عایق برق را به دو صورت با بند و بدون بند طراحی و تولید می کنند، که گونه ی بدون بند آن بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. جنس زیره کفش عایق برق از PU می باشد که کاملا نارسانا است و در صورت ایجاد هر گونه شوک الکتریکی سریعا شوک الکتریکی را دفع و از برخورد آن با بدن برقکار جلوگیری می کند. در ساخت سر پنجه کفش های عایق برق از کامپوزیت استفاده می شود. از جمله مزایای کفش های عایق برق با زیره PU این است که دارای وزنی سبک و راحت می باشد و در مقابل سایش و لغزش نیز از مقاومت بالایی برخوردار است.

انواع کفش ایمنی عایق برق

کفش‌ های ایمنی عایق برق به سه دسته تقسیم‌ بندی می ‌شوند که هر کدام از آن ‌ها کاربرد خاص خود را دارا می ‌باشد که از ویژگی ‌هایی برخوردار هستند. در ادامه این نوع کفش‌ ها را برای شما معرفی خواهیم کرد.

کفش عایق برق غیر قابل هدایت

از کفش‌ های ایمنی عایق برق می ‌توان کفش غیر قابل هدایت را نام برد که کفش‌ های غیر رسمی هستند که آن ها را به این دلیل طراحی می ‌کنند تا بتوانند در صورت مواجه شدن با مدارهای الکتریکی زنده شوک ‌های الکتریکی را کاهش دهد.
هنگام تولید کفش عایق برق که دارای استاندارد اچ هستند می ‌توانند از متریال فولاد و کامپوزیت استفاده نمایند. یکی از تصوراتی که مردم در مورد این نوع از کفش ‌ها دارند این است که با توجه به فلزی که در تولید این کفش ‌ها به‌ کار رفته، ممکن است خطر برق ‌گرفتگی را به وجود آورند.
باید بگوییم که فلز هنگام تماس با فلزات دیگر هدایت خواهد شد و به دلیل این‌ که از مواد غیر رسانا در این کفش‌ ها استفاده می ‌کنند در محیط ‌هایی که دارای مدارهای زنده هستند مورد استفاده قرار خواهند گرفت. هنگام انتخاب کفش ایمنی می‌ توانید یک کف ‌پوش لاستیکی را هم انتخاب نمایید که به ‌طور کامل بتوانند از حادثه‌ های ایجادشده جلوگیری نمایند. بنابراین این نوع کفش عایق برق برای استفاده در محیط های برقی مناسب می باشند. کفش های عایق برق غیر قابل هدایت در رتبه EH دسته بندی می شوند.

کفش عایق برق ضد استاتیک

این نوع کفش عایق برق در محیط های دارای الکتریسیته ساکن استفاده می شوند. این نوع کفش ها موجب می شوند که الکتریسیته ساکنی که در بدن وجود دارد از بین برود و در عین حال سطح مقاومت در برابر خطرات الکتریکی را به میزان قابل توجهی بالا می برد. کفش های عایق برق ضد استاتیک را با برچسب های SD و یا ESD مشخص می کنند.

کارگرانی که در محیط‌ های حساس به الکتریسیته مشغول به کار هستند، می ‌توانند از کفش‌ های ایمنی ضد استاتیک استفاده نماید تا الکتریسیته ساکن از بدن را از بین ببرند، این نوع از کفش‌ ها از مقاومت خوبی در برابر خطرهای الکتریکی برخوردار می‌ باشند.

کفش عایق برق هدایت کننده

ین نوع کفش عایق برق را با موادی تقریبا شبیه به سیمان تولید می کنند. این نوع کفش ها هیچ گونه مقاومت الکتریکی ندارند بنابراین در محیط های دارای الکتریسیته ساکن، از بدن به خوبی محافظت می کنند. کفش‌ های ایمنی هدایت ‌کننده برای محیطی هایی که انباشت الکتریسیته ساکن در بدن می ‌تواند خطرناک باشد، بسیار مناسب می‌ باشد. کفش‌های ایمنی هدایت‌ شده را با ماده‌ هایی شبیه به سیمان می‌ سازند که از هیچ مقاومت الکتریکی برخوردار نیستند.

از کفش های عایق برق در نیروگاه های برق، و حتی در کارخانه های تولید کابل های برق، محیط های صنعتی شیمیایی، پالایشگاه ها، کارگاه ها و یا دیگر مکان هایی که با برق و الکتریسیته سرو کار دارند کاربرد فراوانی دارد. انواع کفش عایق برق را می توانید در سایزهای مختلف و به صورت حضوری و اینترنتی خریداری کنید، منتها در هنگام خرید هر گونه کفش ایمنی به خصوص کفش عایق برق به استانداردهای آن ها توجه کافی داشته باشید و از خرید کفش های غیر استاندارد خودداری کنید تا بعد ها در محیط کاری خود دچار حادثه نشوید. اساسا کفش عایق برق دارای قابلیت ضد الکتریسیته ساکن هستند و طبق استاندارد های بین المللی باید در کلاس های الکتریکی 0 و یا 00 قرار بگیرند. کفش های عایق برق استاندارد در دماهای بالا و در هنگام ایجاد جرقه ذوب نمی شوند، در هنگام بالا رفتن از دکل های برقی دچار پارگی نمی شوند، و دارای ضخامت مناسب و هم چنین فاقد هر گونه بو و دارای قابلیت ضد تعریق و ضد قارچ می باشند.

راهنمای خرید کفش‌‌ عایق برق

کفش عایق برق‌ کاری از استانداردهای خاص و ویژه برخوردار است، به‌ همین ‌علت باید قبل‌ از این‌ که به سفارش و خرید این نوع از کفش‌ ها بپردازید آن ‌ها را کاملا مورد بررسی قرار دهید تا انتخاب درستی داشته باشید.
یکی از استانداردهای کفش‌ های عایق جنس آن ‌ها می ‌باشد و عدم ذوب شدن، چرا که برق ‌کارها هنگام کار با وسایل برقی و کابل ‌ها ممکن است خطراتی را چون جرقه برق از سر بگذرانند، بنابراین باید کفش ‌هایی که می ‌پوشند کاملا در برابر ذوب شدن مقاوم باشند.
از دیگر مواردی که هنگام خریدن این کفش‌ ها باید به آن توجه داشته باشید مواد درجه یک آن ‌ها می ‌باشد، بنابراین کفش‌ های عایق برق کاری باید به این راحتی‌ ها پاره نشوند و نباید ضخامت آن ‌ها به‌ نحوی باشد که در روزهای گرم تابستان باعث آزار و اذیت شود.

برای اطلاع از قیمت با شماره 09126432677 تماس حاصل فرمایید.
×
واتساپ
اینستاگرام
پشتیبانی آنلاین