خرید انواع تجهیزات آتش نشانی

در حال حاضر تجهیزات آتش‌نشانی و تجهیزات ایمنی از مهم‌ترین موارد در ساختمان‌ها به شمار می‌آیند. داشتن این تجهیزات در هر ساختمانی الزامی و ضروری است چرا که می‌توان از گسترش آتش‌سوزی و خسارات احتمالی به وجود آمده جلوگیری کرد. تمامی این تجهیزات شامل سیستم‌های اعلام حریق، سیستم‌های اطفاء حریق، ابزار ها و تجهیزات عملیاتی است که به ترتیب وظیفه تشخیص و خاموش کردن آتش را بر عهده دارند.

جهت آشنایی بیشتر با هر یک از انواع تجهیزات آتش نشانی بر روی عکس‌های زیر کلیک کنید.

محتوای صفحه

سیستم اعلام حریق

به مجموعه‌ای از تجهیزات آتش‌نشانی که به صورت کاملاً هماهنگ برای تشخیص آتش‌سوزی و وقوع حریق در یک محیط سازمانی یا هر مکان دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند، سیستم اعلام حریق می‌گویند. همچنین از سیستم‌های اعلام حریق در تمامی شرکت‌ها و کارخانه‌جات نیز استفاده می‌شود که خطرات ناشی از حریق را به صورت چشم‌گیری کاهش می‌دهند. استفاده از سیستم‌های اعلام حریق امری بسیار الزامی به شمار می‌آید که تمامی سازندگان واحد‌های مسکونی و تجاری و همچنین شرکت‌ها و کارخانه‌جات مستلزم نصب و راه‌اندازی این سیستم‌ها هستند.

به طور کلی سیستم اعلام حریق به دو دسته خودکار و دستی طبقه‌بندی می‌شود. در سیستم اعلام حریق دستی شاهد تشخیص خودکار حریق نیستیم و هشدار فقط به وسیله افراد و به صورت مکانیکی به واسطه این سیستم انجام می‌شود. به بیان دیگر سیستم اعلام حریق دستی بدون دخالت اپراتور کارکردی نخواهد داشت. نکته مهم و حائز اهمیت این است که تمامی ساختمان‌هایی که مجهز به سیستم اعلام حریق خودکار هستند باید از سیستم اعلام حریق دستی نیز بهره‌مند باشند.
سیستم‌های اعلام حریق اتومات یا خودکار نیز به سیستم‌هایی اطلاق می‌شود که دارای چندین سنسور و حسگر مجهز هستند و در صورت تشخیص حریق، به صورت کاملاً خودکار و اتومات وارد مدار می‌شوند. لازم به ذکر است سیستم اعلام حریق خودکار از دو بخش سیستم موضعی و مرکزی تشکیل می‌شود که سیستم اعلام حریق خودکار موضعی بر روی برخی از آشکارساز‌ها نصب خواهد شد و سیستم‌های اعلام حریق خودکار مرکزی از یک پنل مرکزی استفاده می‌کند و سنسور‌ها و حسگر‌ها سیگنال را به پنل و سپس به آژیر‌ها انتقال می‌دهند.

دتکتور اعلام حریق

این وسیله یا ابزار جهت تشخیص وجود یک شی و یا هم چنین یک ماده خاص طراحی و تولید شده است. در واقع از دتکتور اعلام حریق برای تشخیص آتش‌سوزی یا اثرات جانبی مانند حرارت یا دود استفاده می‌شود. دتکتور اعلام حریق یکی از مهم‌ترین تجهیزات آتش‌نشانی به شمار می‌آید که در تولید و نصب آن می‌بایست تمام نکات در نظر گرفته شود تا شاهد تشخیص به موقع حریق و جلوگیری از اتفاقات ناگوار نباشیم.

کنترل پنل اعلام حریق

کنترل پنل یا دستگاه مرکزی به عنوان اصلی‌ترین بخش سیستم اعلام حریق شناخته می‌شود که وظیفه هماهنگی میان تمامی اجزا و تجهیزات سیستم را بر عهده دارد. در واقع دستگاه مرکزی اطلاعات مهم را پردازش می‌کند و سپس با در نظر گرفتن میزان حرارت و دود در محیط، سیگنال خروجی تحت عنوان سیگنال تصمیم‌گیری صادر می‌کند. جهت پردازش کلی اطلاعات از میکروپروسسور‌هایی برای انجام این کار استفاده خواهد شد.

شاسی یا شستی اعلام حریق

شستی اعلام حریق از یک میکروسوئیچ تشکیل شده است و از اجزای سیستم اعلام حریق به ‌شمار می‌آید. با فشار دادن این شاسی می‌توانید افراد دیگر را از وجود حریق در محیط و فضای مورد نظر مطلع کنید. لازم به ذکر است که این شاسی در حالت عادی غیر فعال بوده و فعال‌سازی آن به صورت دستی انجام می‌گیرد. شاسی‌های اعلام حریق معمولاً به رنگ قرمز هستند و جنس آن‌ها از فلز یا پلی کربنات است. شاسی‌های اعلام حریق به دو صورت شیشه شکستنی و همچنین شستی فشاری در بازار وجود دارند.

در این وسیله، شیشه روی شاسی به وسیله دست یا چکش قابل شکستن است. پس از شکستن شیشه روی شاسی دستور اعلام حریق به پنل کنترل مرکزی ارسال خواهد شد که در این صورت اعلام حریق صورت می‌گیرد. شیشه این شاسی قابل تعویض بوده و پس از اتمام عملیات می‌توان شیشه را تعویض کرد. برخی دیگر از شاسی‌های اعلام حریق که تحت عنوان شاسی فشاری شناخته می‌شوند با فشار دست فعال شده و در واقع نیازی به ضربه ندارند و پس از پایان عملیات به واسطه میکروسوئیچی که در زیر این شاسی تعبیه شده است، ریست خواهد شد.

چراغ نشانگر اعلام حریق

این چراغ از لوازم جانبی سیستم‌های اعلام حریق است. چراغ نشانگر اعلام حریق در واقع یک لامپ قرمز رنگ است که می‌تواند نوری در وسعت زیاد را با کنتراست بسیار بالا منعکس نماید. به چراغ نشانگر، چراغ سردر یا ریموت‌اندیکاتور و یا چراغ ریموت نیز گفته می‌شود که برای کمک به تشخیص محل مورد نظر وقوع آتش‌سوزی استفاده می‌شود.

سیستم اطفاء حریق

به مجموعه‌ای از تجهیزات آتش‌نشانی که به منظور مهار و اطفاء آتش یا حریق از آن استفاده می‌شود سیستم اطفاء حریق می‌گویند. این سیستم‌ها معمولاً به صورت اتوماتیک عمل می‌نمایند. به طور کلی سیستم اطفاء حریق به دو دسته کلی طبقه‌بندی شده که شامل سیستم اطفاء حریق دستی و سیستم اطفاء حریق اتوماتیک می‌شوند.

سیلندر کپسول آتش‌نشانی

سیلندر کپسول آتش‌نشانی در واقع نوعی دستگاه به منظور خاموش کردن آتش است. سیلندر کپسول آتش‌نشانی تحت عنوان خاموش‌کننده‌های قابل حمل دستی شناخته می‌شود و نوع ترکیبات مختلفی با توجه به نوع آتش مانند: آب، پودروگاز و گاز دی اکسید کربن در مخزن آن‌ها جای می‌گیرد.

پودر و گاز

سیلندر کپسول آتش‌نشانی پودر و گاز از پرکاربرد‌ترین و رایج‌ترین خاموش‌کننده‌های منازل و محیط کار هستند. توجه داشته باشید از این خاموش‌کننده باید برای اطفاء حریق مشتقات نفتی استفاده کرد. به طور کلی تمامی سیلندر‌های کپسول آتش‌نشانی پودر و گاز، بدنه فلزی دارند که باید طبق استاندارد‌های مربوط تولید شوند. در واقع بدنه سیلندر کپسول آتش‌نشانی باید دارای کیفیت بسیار بالایی باشد تا بتواند فشار کارکرد دستگاه را تحمل نماید همچنین باید در برابر خوردگی و همچنین زنگ زدگی مقاومت خوبی را از خود نشان دهد. به دلیل پر کاربرد بودن سیلندر‌های کپسول آتش‌نشانی طی سال‌های اخیر بالاترین کیفیت ممکن را در این کپسول‌ها جهت خدمات‌رسانی به شما عزیزان عرضه کرده‌ایم.

آب و گاز

از این کپسول آتش‌نشانی بیشتر در محیط کار و همچنین منازل استفاده می‌شود. این خاموش‌کننده برای اطفاء حریق و آتش‌سوزی که به واسطه مشتقات چوب و کاغذ به وجود آمده است، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع این سیلندر کپسول آتش‌نشانی برای خاموش کردن جامدات بهترین گزینه است.

CO2 (دی اکسید کربن)

یکی دیگر از رایج‌ترین و پرکاربردترین کپسول‌های اطفاء حریق کپسول آتش‌نشانی دی اکسید کربن است. مزایای گاز دی اکسید کربن شامل نارسا بودن و قیمت ارزان و همچنین قابلیت آسیب نرساندن به تجهیزات الکترونیکی می‌شود. این گاز دارای سرعت عمل خاموش کنندگی بسیار بالایی است و برای طبیعت مضر نیست. گاز دی اکسید کربن یک گاز غیر قابل احتراق و بی‌بو بوده و از نظر چگالی از هوا سنگین‌تر است. از این خاموش‌کننده دستی بیشتر در محیط‌های بسته و همچنین برای جلوگیری از انتقال آتش به تأسیسات الکتریکی و دستگاه‌های کامپیوتری استفاده می‌شود.

فوم (کف)

کپسول آتش‌نشانی کف یا فوم در واقع مایعی است که در زمان حریق و آتش‌سوزی بر روی مواد در حال اشتعال را می‌پوشاند. این کار باعث عدم رسیدن اکسیژن به آتش شده و مانع از انتقال گاز قابل اشتعال در محیط می‌شود. نکته مهم و حائز اهمیت این است که این کف‌ها از انواع پروتئین‌های تخمیری و آلایش‌های دامی غیر خوراکی مانند شاخ، خون و پشم تهیه می‌شوند.

لوله و اتصالات اطفاء حریق (شیلنگ های برای حریق)

شیلنگ‌های آتش‌نشانی یا شیلنگ‌های اطفاء حریق از مهم‌ترین تجهیزاتی هستند که در ساختمان‌ها و ماشین‌های آتش‌نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرآیند ساخت شیلنگ‌های آتش‌نشانی باید به گونه‌ای باشد که در فشار بسیار بالا مقاومت مناسبی داشته باشند. همچنین اتصالات و بست‌های شلنگ باید جنس قابل قبول و استانداردی را دارا باشد. شلنگ‌ها معمولاً از جنس‌های مختلفی مانند برزنت، پلاستیک یا کتان هستند.

جعبه آتش‌نشانی

یکی از تجهیزات ایمنی که بر اساس قانون استفاده از آن در مکان‌هایی که احتمال وقوع حریق و آتش‌سوزی وجود دارد، ضروری به حساب می‌آید؛ جعبه آتش‌نشانی یا فایرباکس است. در این جعبه لوازم و تجهیزات مناسبی برای اطفاء حریق مانند کپسول و قرقره شلنگ آتش‌نشانی تعبیه شده است. وجود جعبه آتش‌نشانی به سرعت عمل اطفاء حریق و مقابله با آتش‌سوزی و در نتیجه کاهش خسارات احتمالی می‌انجامد.

اسپرینکلر آتش‌نشانی

اسپرینکلر آتش‌نشانی در واقع یکی از تجهیزات اطفاء حریق اتوماتیک محسوب می‌شود که در صورت وجود آتش و حرارت بالا به صورت خودکار و اتوماتیک فعال می‌شود. فعال شدن اسپرینکلر برای خاموش کردن آتش مورد استفاده قرار می‌گیرد. اسپرینکلر آتش‌نشانی دارای حباب شیشه‌ای بوده که از یک جیوه حساس به دما تشکیل شده است و در صورت افزایش دمای محیط این حباب بر اثر انبساط شکسته خواهد شد و آب داخلی اسپرینکلر تخلیه می‌شود.

ابزار‌های آتش‌نشانی

ابزار‌های متنوع و گوناگونی وجود دارد که آتش‌نشان‌ها در مواجه شدن با شرایط مختلف اقدام به استفاده از این ابزار‌ها می‌کنند در واقع این ابزار‌ها می‌توانند سهولت و پیشرفت عملیات را تسریع بخشند. به طور کلی این ابزار‌ها شامل ابزار‌های برقی، پنوماتیک، دستی و هیدرولیکی می‌شوند.

برقی

برخی از ابزار‌ها مانند اره‌های گردبر که به عنوان ابزار برشی مورد استفاده قرار می‌گیرند از ابزار‌های برقی به حساب می‌آیند که برای باز کردن درب‌ها و معابر ورودی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

هیدرولیکی

این ابزار شامل ابزار‌های نجات با نیروی ماشینی و موتور است. در واقع استفاده از نیروی هیدرولیکی باعث می‌شود تا چندین نیوتن نیرو را در قسمتی متمرکز وارد نمایید. کاتر و قیچی‌های هیدرولیکی به عنوان ابزار‌های مناسب برای اهرم و باز کردن به کار ‌می‌روند. از این ابزار برای باز کردن سریع درب‌ها نیز می‌توانید کمک بگیرید.

پنوماتیک

ابزار‌های بادی یا پنوماتیک از ابزار‌های بسیار قدرتمندی به حساب می‌آیند که نیروی مورد نیاز برای راه‌اندازی ابزار‌های بادی را تأمین می‌کنند. این ابزار‌ها در عملیات آتش‌نشانی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرند و به دلیل استهلاک کم می‌توان از آن‌ها به عنوان تجهیزات آتش‌نشانی استفاده کرد.

دستی

بسیاری از ابزار‌های دیگری در آتش‌نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرند که به عنوان ابزار‌های دستی این حرفه شناخته می‌شوند. برخی از آن‌ها مانند عصای مارگیر آتش‌نشانی و پتوی نجات از جمله ابزار‌های دستی محسوب می‌شوند که در بسیاری از مواقع کارایی بالایی دارند.

مارگیر

این ابزار برای گرفتن و گیر انداختن انواع مار‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. با استفاده از این ابزار می‌توان با رعایت فاصله مناسب و اصول ایمنی اقدام به گرفتن مار‌ها کرد.

پتوی نجات

این ابزار که در آتش‌نشانی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به عنوان یک عایق گرما و سرما شناخته می‌شود که می‌تواند در شرایط اضطراری در دمای ۳۰ درجه سانتی‌گراد زیر صفر نیز کارایی داشته باشد. پتو‌های نجات، ضد آب هستند و در برابر باران و رطوبت مقاومت خوبی دارند.

تجهیزات عملیاتی آتش‌نشانی

تجهیزات عملیاتی آتش‌نشانی به تجهیزاتی گفته می‌شود که آتش‌نشانان در عملیات خاموش کردن آتش و امداد‌رسانی نیازمند استفاده از آن‌ها هستند این تجهیزات می‌تواند به منظور حفظ جان آتش‌نشان نیز مورد استفاده قرار بگیرد.

کلاه آتش‌نشانی

یک وسیله حفاظتی برای محافظت از سر و گردن آتش‌نشان‌ها که در زمان عملیات مورد استفاده قرار می‌گیرد، کلاه آتش‌نشانی است. با توجه به این آتش‌نشانان در زمان عملیات و همچنین اطفاء حریق در معرض خطرات گوناگون قرار می‌گیرند استفاده از کلاه آتش‌نشانی الزامی خواهد بود. کیفیت متریال استفاده شده در ساخت کلاه آتش‌نشانی اهمیت بسیار زیادی دارد و به همین منظور کلاه‌های آتش‌نشانی بسیار مقاوم و ایمن موجود در مجموعه برای شما عزیزان با بالاترین استاندارد‌های جهانی عرضه می‌شود.

چکمه آتش‌نشانی

چکمه‌های آتش‌نشانی برای محافظت از پا‌های آتش‌نشان در برابر خرده شیشه و آوار‌های آتش‌سوزی و همچنین میخ استفاده می‌شود. همچنین به منظور هدف خشک نگه داشتن پا‌های آتش‌نشان می‌توان از چکمه آتش‌نشانی بهره برد.

لباس آتش‌نشانی

خطرات زیادی امکان تهدید کردن جان آتش‌نشان را دارد. لباس آتش‌نشانی از تجهیزات عملیاتی محسوب می‌شود که استفاده از آن در برابر اجسام تیز و برنده، آتش‌نشان را محافظت می‌کند. همچنین از ورود رطوبت و آب جلوگیری می‌کند می‌نمایید. لباس آتش‌نشانی معمولاً وزن پایینی دارد و نوع طراحی آن به گونه‌ای است که بتوان تجهیزات مورد نیاز و زیادی را در جیب‌های تعبیه شده در آن قرار داد. برای تهیه لباس و تجهیزات آتش‌نشانی و اطلاع از ویژگی‌های آن‌ها می‌توانید با ما در تماس باشید.

هود آتش‌نشانی

یکی از تجهیزات عملیاتی مهم که باعث محافظت گردن و گوش‌ها در عملیات‌های آتش‌نشانی می‌شود، هود آتش‌نشانی است. استفاده از هود آتش‌نشانی باعث عدم رسیدن مواد سرطان‌زا به پوست و مو خواهد شد. در حال حاضر از پارچه‌های نسوز برای ساخت آن استفاده می‌شود.

 

دستکش آتش‌نشانی

این دستکش‌ها به منظور ایمنی و عایق نمودن دست‌ها با تماس با اجسام داغ و محیط‌های کور‌های برای آتش‌نشانان توصیه می‌شود. جنس تولید شده دستکش‌های آتش‌نشانی معمولاً از پارچه‌های مخصوص و انواع چرم‌ها است.

دستگاه تنفس آتش‌نشانی

با توجه به اینکه در آتش‌سوزی‌های وسیع و گسترده گاز‌های سمی بسیار خطرناک بوده و در محیط نشر پیدا می‌کند، لذا یکی از مهم‌ترین تجهیزات عملیاتی آتش‌نشانان دستگاه تنفس آتش‌نشانی است که با استفاده از آن امکان مسمومیت و خفگی از بین خواهد رفت.

×
واتساپ
اینستاگرام
پشتیبانی آنلاین

تجهیزات ایمنی ایران

فرم مشاوره رایگان

متن سربرگ خود را وارد کنید